Hrvatski
slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow

O nama

Udruga Pričigin od 2006. organizira Festival pričanja priča Pričigin na tragu sasvim suvremenih svjetskih, a posebno europskih trendova, da se u Splitu (i Hrvatsk...

DO PRIČANJA, DO SLUŠANJA, DO VESELJA!

Eto ga, i osmi je Pričigin završio, opet u čistoj sreći, običnoj i jednostavnoj. Nema danas u cijelom Splitu -  ma, ni u cijeloj državi! - sretnije dvojice sredovječnih muškaraca od ovih dolje potpisanih veseljaka.

     Jedan je od njih čisti kuler, čovjek koji je još Docu Holidayu na faksu predavao hladnokrvnost i na svaki problem tek malo frkne brkom, a drugi je stariji brat Billyja The Kida, teški ovisnik o nadzoru ("control freak", reklo bi se na hrvatskom) i još brži na okidaču, barem što se živaca tiče. Ukratko: idealan i skroz kompatibilan dvojac za festival na kojemu nema ni lažiranja niti ikakvih drugih namještaljki.

     Dakako, njih bi dvojica bili goli pištolj da uz njih ne koračaju, već godinama, vjerni i hrabri pomoćnici te zamjenici. A i oni bi, svi zajedno, bili čisti gubitnici da iza njih ne hrupi pučanstvo cijeloga jednoga gradića na rubu ogromne pustinje.

     Okej, otišli smo dovoljno daleko u vestern (uzgred - jednu od tema Pričigina 2015.) i vrijeme je da se vratimo u "ovdje i sada": ljudi, ej, ljudi, hvala vam!!! Beskrajno vam hvala!

     Vidimo se i slušamo dogodine, na devetom Pričiginu!

 

     Pero i Renato, šerifi i direktori

23.3.2014. 12:47:20