Hrvatski

Prva Pričest

Prva PričeST je nagrada za najbolju javnu priču u prethodnoj godini. Prva PričeST uvedena je kao novost 2010. godine u suradnji s portalom Net.hr.  Prvi natječaj za najbolju javnu priču obilježio je anketni boom i iznenađujući preokret u samoj završnici glasovanja. U uvjerljivom vodstvu od samoga početka glasovanja bio je ministar Šuker sa svojom satiričnom pričom „Spasit ćemo se novim porezima i kreditima“, no u posljednja dva sata pretekao ga je bivši predsjednik Stjepan Mesić sa svojom stvarnosom pričom „Nikad ja nikoga iz Podravke nisam zvao“, te je tako  ministar završio na izvrsnom drugom mjestu.

Udruga Pričigin zahvaljuje se svim dobronamjernim posjetiteljima portala Net.hr na sudjelovanju u ovoj društvenoj akciji kojoj je jedini cilj bio veselje, širenje komunikacije među građanima Hrvatske i reafirmiranje zapostavljenih pričalačkih vještina. Veliki broj posjetitelja portala Net.hr nama u Pričiginu daje dodatnu snagu da nastavimo naše volontersko djelovanje na programu koji je prepoznat u najširoj javnosti.

Nagrada PričeST nastavlja svoj život sljedeće godine kada će to, naravno, biti Druga PričeST i tako nadamo se još dugi niz godina.