Hrvatski
slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow slideshow

O nama

Udruga Pričigin od 2006. organizira Festival pričanja priča Pričigin na tragu sasvim suvremenih svjetskih, a posebno europskih trendova, da se u Splitu (i Hrvatsk...

Deseti Pričigin

Evo nas, dragi pričoprijatelji, i pred desetim izdanjem našeg zajedničkog festivala, naše male svetkovine pripovijednja, slušanja i dobre volje.

Imamo razloga za veselje i ponos, ali i za zahvalnost publici koja nas je iz godine u godinu prihvaćala u sve većem broju, iako joj to nije donosilo ništa osim jednotjednoga guštanja, neprispodobivoga i u jednom drugom gradu osim Splita. Doći na Pričigin i slušati, potom i pljeskati čak i onim pričama koje vam nisu baš najbolje "sjele" - to ne donosi nikakav društveni prestiž, time se nemate zašto hvaliti po društvenim mrežama, to vas neće učiniti nimalo važnijim u očima vaših znanaca i kolega. Na Pričigin se ne dolazi da bi se bilo viđen, ni da bi se ikoga impresinoniralo; na Pričigin se dolazi samo zbog sebe i zbog uživanja u slušanju priča, drugačijih od onih kakve nam kojekakvi likovi pričaju svaki dan i sa svih strana.

Za jubilarno izdanje festivala nismo pripremili ni vatromet niti svečani domjenak, nego samo malo bogatiji program, dominantno obilježen brojem 10. Ima tu dosta otprije poznatih pripovjedača s dosad neispričanim pričama, a neće nedostajati ni novih lica, uključujući i mlade, kreativne, duhovite i pametne ljude kojima osnivači, Petar Filipić i Renato Baretić, prepuštaju Pričigin puni povjerenja da će ga svježe snage učiniti, štono bi se reklo, još ljepšim i starijim. Barem kroz sljedećih deset godina.

Da ne duljimo, proučite program i otkažite za tih pet dana sve druge obaveze i gušte, vidimo se i čujemo na (desetom, ljudi!) Pričiginu, splitskom festivalu pričanja priča!   

PROGRAM 2016.

14.3.2016. 20:58:25